top of page
nemeth_gyorgy.jpg

Dr. Németh György Gábor

pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos, jungi analitikus

Bemutatkozás

Orvosi tanulmányaimat 2001-ben fejeztem be a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2008-ban tettem le a pszichiátriai, illetve 2014-ben a pszichoterápiás szakvizsgát. Módszerspecifikus irányultságomat, képzettségemet tekintve végzett jungi analitikus vagyok.

 

Pszichiátriai gyakorlatomat az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben kezdtem, ahol annak bezárásáig, 2007-ig dolgoztam. Ezt követően rövid ideig a Flór Ferenc Kórház, majd 2008 és 2014 között a Thalassa Ház Pszichoterápiás és Pszichiátriai Rehabilitációs Intézet munkatársa voltam. A Thalassa Házban töltött éveim során lehetőségem nyílt a pszichoterápiás gyakorlatom alapos elmélyítésére, különösen a borderline illetve narcisztikus személyiségzavarok területén, valamint a csoportvezetéssel, illetve a közösségi terápiával kapcsolatos ismereteim és tapasztalataim gyarapítására.


2014 óta már kizárólag magánrendelésben dolgozom, hangsúlyosan egyéni terápiás keretek között. Főbb érdeklődési területeim többek között a különféle szorongásos problémák (pánikzavar, fóbiák, generalizált szorongás, kényszerbetegség stb.), hangulatzavarok (depresszió, bipoláris affektív zavar), evészavarok, illetve a borderline és narcisztikus személyiségzavarok.


Hangsúlyosan analitikus szemléletben dolgozom, elfogadva azt az alapfeltevést, hogy a jelenbeli nehézségeink szoros összefüggésben állnak a személyes múltunkkal, korábbi élettapasztalatainkkal, gyermekkori élményeinkkel, és mindezek megértése jelentős segítséget nyújt a problémáink és elakadásaink megoldásában. A terápiás beszélgetések egyik célja az egyes tünetek, kapcsolati problémák, életviteli nehézségek mögötti rejtett lélektani folyamatok feltárása, tudatosítása és átdolgozása, amely minden tartós változás kulcsa. A terápiás megközelítésem mindemellett alapvetően személyre szabott, ugyanis fontosnak tartom, hogy egy pszichoterápia az időtartamát és munkamódját tekintve rugalmasan illeszkedjen az egyéni problémákhoz, igényekhez és lehetőségekhez.


Minthogy a traumatikus élményeinket főként kapcsolatokban szerezzük, meggyőződésem szerint mindezen sérülések ugyancsak kapcsolatokban válnak feltárhatóvá és gyógyíthatóvá. Ebből adódóan számomra kiemelt fontossága van a terápiás kapcsolatnak, amelynek nyitott, elfogadó és biztonságot adó közegében lehetőség nyílhat önmagunk megismerésére és egy korrektív kapcsolati élmény megtapasztalására.

Elérhetőség

Rendelési idő

hétfő: 9-15

kedd: 14-20

szerda: 14-20

csütörtök: 8-14

bottom of page