top of page
hodi_eva.jpg

Dr. Hódi Éva

pszichiáter, pszichoterapeuta

Bemutatkozás

Orvosi tanulmányaimat 1999-ben fejeztem be a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

2005-ben pszichiátriai szakvizsgát tettem.

2005-től 2008-ig elvégeztem a magatartásterapeuta módszerspecifikus pszichoterapeuta képzést a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, illetve VIKOTE szervezésében.

2012-ben pszichoterapeuta szakvizsgát tettem.

Azóta rendszeresen részt veszek szakmai továbbképzéseken, konferenciákon.

Munkahelyek

 

Az egyetem befejezése után az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet munkatársa voltam felszámolásáig, 2008-ig. Több osztályán dolgozva a pszichiátriai megbetegedések széles spektrumát tanultam meg felismerni és kezelni. Mindezen kívül még valami többet is tapasztaltam, tanultam, ami emberséget, kitartást, a kiút reményét, a lehetőségek keresését, az élet becsületét jelenti.

Az OPNI megszűnése után egyéni terápiával kezdtem foglalkozni. Pár évig önálló rendelés keretében, majd 10 éven keresztül Budapest egyik jelentős magán pszichoterápiát folytató rendelőjében dolgoztam pszichiáterként, pszichoterapeutaként. Az eltelt több, mint tíz év alatt döntően szorongásos megbetegedésekkel (pánikzavar), hangulatzavarokkal (depresszió), időskori kognitív zavarral, valamint egészséglélektannal, magatartás-orvoslással, élethelyzeti elakadással, stressz-kezeléssel, krízissel, az egyéni élethelyzetekből adódó elérő, sokrétű és sokszínű problémák megoldásával foglalkoztam.

Aktuálisan leginkább pszichoterápiás munkát végzek, a felsorolt problémák képezik jelenleg is a munkám fő irányát, szükség esetén kiegészítő gyógyszeres támogatással.

 

Pszichoterápiás módszer

 

Pszichoterápiás módszerem döntően viselkedés- és kognitív terápiás megközelítés, személyközpontú terápia eszközeit alkalmazva. A terápiás beszélgetések, a közös munka során azt próbáljuk feltárni, hogy gondolataink, az adott élethelyzetről való vélekedésünk hogyan határozzák meg viselkedésünket, reakcióinkat.

 

Az egyéni életmód, az emberi kapcsolatok, a sajátos felfogás meghatározója az életben való boldogulásnak. A racionális gondolkodás kialakulása, helyzetünk állandó kontrollálásának képessége, amely cselekvésre, harcra vagy menekülésre késztet bennünket, a személyiségfejlődés fontos ismérve. Gondolataink átstrukturálása segít az elakadásokon való túljutásban.

A pszichoterápia nagy lehetőség önmagunk megismerésére, külső-belső konfliktusaink felismerésére és feldolgozására.

 

Érdemes elkezdeni ezt a folyamatot már a mai napon.

Elérhetőség

Rendelési idő

hétfő: 12-20 óra

szerda: 8-16 óra

csütörtök: 8-20 óra

péntek: 9-14 óra

bottom of page