top of page
czikora_david.jpg

Czikora Dávid

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus kandidátus

Bemutatkozás

Az ELTE pszichológia szakán 2013-ban végeztem, majd klinikai szakvizsgát 2019-ben a PTE-n szereztem, felnőtt szakirányon. Jelenleg pszichoanalitikus kandidátus vagyok, és a SE POPKE pszichoterápiás szakképzését végzem. 

 

Korábban dolgoztam a Magyar Tudományos Akadémián, később pedig a szociális szférán belül családsegítés és gyermekvédelem területén helyezkedtem el, ahol a mai napig is dolgozom Nagykátán - jelenleg csoportvezetőként. Alapításától 2021-ig dolgoztam a Kréné Pszichoterápiás Rendelőben.

 

A pszichoterápia céljának azt látom, hogy sikerüljön közösen közelebb kerülnünk a kliens élményeihez, akár nehéz érzéseihez, és ezáltal nagyobb mozgástere, szabadsága legyen az életében. Éppen ezért a terápia hatótényezői közül magát a terápiás kapcsolatot, és annak megértését nagyon fontosnak tartom. A Hatos Pszichoterápiás Rendelőben, felnőttekkel folytatok egyéni terápiát. Az egyéni terápia során a kezdeti szakaszban közösen szoktam a kliensekkel átbeszélni a lehetőségeinket, és ez alapján kezdődik el a közös munka egy adott, közösen, és minél pontosabban meghatározott terápiás cél érdekében.

 

A terápiás módszerek közül dolgozom standard analitikus módszerrel, ami heti 3-4 ülést jelent, és amely meglátásom szerint a személyiség legmélyebb, legátfogóbb megértését és átdolgozását teszi lehetővé. Ezen felül gyakran végzek pszichoanalitikusan orientált terápiát valamivel kisebb, heti 2 alkalmas óraszámban, amikor a cél a személyiséggel való munka, de a standard analízis nem választható. Minkét terápiás forma hosszú távú elköteleződést kíván mind a kliens, mind a terapeuta részéről. Vállalok továbbá rövid (néhány hónapos) terápiát is heti 1 alkalommal, amennyiben a hozott nehézség nagyon jól körülhatárolható, és a módszer szakmailag is indikálható.

 

Az elsőinterjú a praxisomban 90 perc, díja 30.000 Ft.

Elérhetőség

Rendelési idő

hétfő: 7-21 óra

szerda: 7-21 óra

csütörtök: 7-21 óra

bottom of page